mandag 4. april 2011

Snuse på anene?

Eller kanskje grave seg ned i dem? Det er utrolig gøy å finne frem til alle sammen, hvor de bodde, hvor mange barn de fikk, når døde de? For den eldre generasjonen har det vært viktig å få nøstet opp noen ledd som tidligere har vært ukjente for dem. Og det gjør jeg med glede! Og med litt hjelp fra en slektsforsker-guru; min svigermor.


Disse to bildene over er slektstrær som jeg har laget til to familiemedlemmer.

Har en del på slektsprogram på pc, men synes det er mest oversiktlig og enklere med de skrevne sirklene.

Blir en del anektoder og notater innimellom. Men, det er en del av sjarmen med å drive med slektsforskning.

Bygdebøker, folketellinger og kirkebøker er spennende, og ofte blir jeg sittende å lese på noe som ikke berører meg og min slekt. En lue har jeg da fått ferdig. Dette er lue nr 22:-)

Nå skal jeg se på film med eldstejenta, vi skal se Titanic. Like trist hver gang. Snufs.


Kanskje jeg får strikket litt på busserullen jeg har begynt på til lillemor? Ha en fin kveld!

6 kommentarer:

Linda sa...

Så fin lue! Vet faktisk ikke hva en busserulle er, jeg...

Elisabeth sa...

Jeg liker også best de håndskrevne slektstreene. Jeg har prøvd flere typer dataprogrammer, men føler at jeg mister oversikten når jeg ikke kan se alt samlet på et slikt stort og fint ark :)

mimouna sa...

Spennende å fordype seg i familiehistorien. Jeg graver nokså bokstavelig i min for tiden - jeg tømmer flere generasjoners rot på loftet. Mye spennende og mye STØV!

strikkedilla sa...

Så fin lue, og de under også. Spennedne med slektsforskning.

Irene sa...

spennende å lese i bygdebøker, kirkebøker, digitalarkivet og mere til. Har funnet mange både i egen og andres slekt. Og kan fantasere rundt hva som egentlig skjedde, hva de tenkte, hvordan de hadde det... gøy!

Gørill sa...

Så hyggelig med livstegn fra deg! Det har vært lenge stille på bloggen din også. Jeg klarte ikke å holde meg unna, men prøver å ha et litt mer avslappet forhold nå. Sier til meg selv at jeg ikke MÅ produsere noe hele tiden. Men noe blir det jo alltids. Har ikke sett livstegn hos deg siden aprl, er det min pc som har hengt seg opp kanskje? Riktig god jul til deg og dine også!!!