tirsdag 3. august 2010

Sensommer.

Jeg har jo rent glemt å fortelle at vi har fått høner i hønehuset igjen. 5 vakre damer
som såvidt har begynt å legge egg.
I begynnelsen var de veldig sjenert og redde. Nå lyder de tuppe-ropene mine, og kommer som en vind for å sikre seg noen godbiter som kastes ut til de.
De er nesten blitt litt for trofaste, for to ganger har de vært på tur inn i huset;-)
For de spesielt intreserte, er de to lyse Jærhøner (eneste norske rasen), den svarte er Minorka og den røde er Rhode Island Red.
Jeg merker at det er sensommer, og bare to uker til skolestart. Mye som skal gjøres før kulda og mørket kommer over oss. Ikke bare ting som skal høstes og lagres, men også ting som skal lages.
Sokker er i planleggingsfasen, og her er et påbegynt par i villsauull.
Det går fremover med flettegenseren også.
Eneste sokkene jeg strikker er sokker i villsaugarn. De er de eneste sokkene som holder! Ingen hull på de parene jeg allerede har, og de er brukt nesten hver dag i hele vinter. For å få litt mer liv i sokkene, farget jeg noen hesper grått med cool aid.
Sensommer og høst er en fin tid!
Tidligere år har stikkelsbærene mine blitt spist opp av husets små beboere før de ble modne. I år var jeg nemlig litt smart, og lot brenneslene vokse seg store rundt busken;-) Det var altså umulig å nå de store fine bærene uten å brenne seg. Dermed ble det to kg stikkelsbær på meg i år! Og stikkelsbærsyltetøy på nybakt rugbrød er det beste!!
Ha en fin sensommer du også!

6 kommentarer:

Linda sa...

Hvor får du tak i villsauulll da? Og hadde vært spennende med oppskrift på stikkelsbærsyltetøy, det har jeg aldri prøvd å lage...

Elins Strikkeri sa...

Så koselig med høner som tripper i tunet!! Lurer på det samme som Linda nemlig kor kan eg få tak i villsau ull?? Hadde vore kjekt å prøvd det:)

Marita sa...

Her får de fleste bær henge i fred og jeg venter på at mine stikkelsbær skal bli modne. Skal jammen lage syltetøy av de jeg også.
Koselig med høner. Det er noe vi kunne ønske oss også, men man skal ha tid til alt.

Rigmor sa...

herlige damer. De så da ut så riktig godt selskap! :)
Villsau ull hørtes spennende ut. Kanskje jeg må ut å finne en vill sau og klippe litt? tihi. Men null hull på sokkene er beundringsverdig. Her selv sverger jeg til arwetta sokkegarnet. Det eneste som holder av det jeg har brukt iallfall...
Lykke til videre med flettene, kommer til å bli kjempe flott :)
ha en fin onsdag :)

Unknown sa...

Så nydelige damer du har ute på tunet ditt da..
Og brennelse kan jo brues til så mangt :-)

Meta sa...

Trivlige damer du har. Har vurdert det samme,men det er så mye rev og grevling her. Samt at gaupa er så frekk at den kommer på trappa!

Koselig blogg,forresten. Kommer gjerne innom igjen.:)