onsdag 18. august 2010

Nye prosjekter.

Jeg elsker å starte på nye prosjekter, begynne på nytt, med rene pinner og ubrukt garn.
Her er det nøstebarndress som er i gang. Garnet er merino og jeg kan strikke denne dressen i søvne. Foreløpig er det reisestrikken min, etterhvert blir den for stor og må bli sofastrikken.
Jeg er periodebaker, og brød er ofte det som går igjen.
Før laget jeg brød på gamlemåten, med muskelkraft og bakefjel.
Men, etter at mitt høyre håndledd begynte å krangle med meg, måtte jeg slutte med det.
For en stund siden arvet jeg en kjøkkenmaskin, type Electrolux assistent.
Med eltekroker, kjøttkvern og alt man kan ønske seg av tilleggsutstyr.
Så nå bakes det brød.
Og jeg eksprimenterer. Tynne brød, tykke brød. Harde som stein brød og bare luft brød.
Brød så flate og brede at skiva dekker halve benken, eller brød så små at man må spise minst ti skiver for å bli mett...
Og mann og unger spiser.
Jeg bruker hva jeg har i kammerset. Frø, nøtter, sirup, honning.
Og med en slik fantastisk maskin går jo brødbakinga som en lek! Ikke noe søl, ikke noe problem å få eltet nok.
Brød er fantastisk!

Her er brød med spelt, rug, sesam, sirup, solsikke, nøtter og melk.
Og de ser jo ganske normale ut også! *ler*

7 kommentarer:

Nina sa...

Så flott blogg du har! Jeg liker også å bake brød, og er veldig glad i byggmel. Det gjør nok at jeg har litt dårligere heving, men jeg bruker maks 40 % av melet som bygg og resten i "salig blanding". Kan tenke meg mann og barn er glad for eksperimentering med brødbaking, ja, det er han hjemme hos meg også :-)

Hege sa...

De nøstebarndressene ser utrolig gode ut.. tror jeg må prøve å få tak i oppskriften på den gitt :)
Også er det så utrolig stilig med sort og rødt. Digger de to fargene sammen :)

Elisabeth sa...

Jeg er også en periodebaker, men brød lager jeg én gang i uka eller oftere, går mye av det her i huset :) Fint med rød Nøstebarndress, det er verdens beste ulldress også!

mimouna sa...

Kjekt med sånne plagg som man stikker om og om igjen. Nøstebarndressen er jo supergod.

Gøy å eksperimentere med ulike brødtyper. Ingenting er som duften av nybakt brød i huset, mmm!

Knitgirl sa...

Du må jo dele oppskrifter med oss kan du skjønne!!!

gyldenkron sa...

Tomme pinner er fantastisk deilig å begynne på :)
Herlig brød. Skal prøve meg på brødbaking jeg og, i løpet av høsten....kanskje....

LivM sa...

Lykke til med dressen, og brødene dine ser så deilige ut! Jeg savner hjemmebakt brød, men jeg er allergisk for melstøv så da må jeg ty til kjøpebrød!