lørdag 14. november 2009

Before and after.


Som regel glemmer jeg å ta bilder og legge ut møbler og andre huslige saker jeg maler og pusser opp. Det gjorde jeg nesten med denne her også- jeg måtte lete lenge før jeg fant et før-bilde.
Her står sofaen i bryggerhuset hos mormor. Shira har tatt seg en velfortjent hvil i smultringbakingen (vi bakte alltid smultringer i bryggerhuset hos mormor, 3-4 generasjoner samlet hvert år.)
Sofaen kan bådejeg og mamma huske så langt tilbake som overhodet mulig. Den stod der, år etter år. Og da mormor flyttet ble det spørsmål om denne sofaen.
Mamma tok den i sin arve-del, og den havnet hos meg.


Den ble total-strippet. Fjærer, hestehår og halm ble brent opp. Deretter lagde halvdelen min plater i bunn, og la panel i rygg. Deretter ble den pusset og malt.
Den har fått skumgummi i rygg og sete, og nytt trekk.
Slik ble den:Og jeg er fornøyd:-)

11 kommentarer:

Marita sa...

Et nydelig stykke møbel. Det ble jammen enda flottere etter restaurering og ombygging.

Elisabeth sa...

Det var en vakker gammel sofa, og nå er den jammen blitt enda finere. Ser litt eksklusiv ut i fasongen. Synes dere er flinke til å ta vare på gamle ting, jeg leker mest med tanken :) Ha en fortsatt fin helg!

Kristin sa...

Den sofaen ble skikkelig fin!! Du har god grunn til å være stolt ja :) Flinke dere er til å pusse opp gammle møbler... Det er sånne ting som jeg kvier meg litt for...

Ann Tove sa...

Den vart flott, ja.
Er noko spesielt med slike møbler med mange minner. Har sjølv nokre skattar etter mine besteforeldre.

Knitgirl sa...

Sofaen ble veldig flott!!! Hyggelig med møbler med så mye sjel og særlig når de faktisk er et familieklenodium! God helg til deg og dine!

Husmorspira sa...

Kjempeflott ble det med nytt trekk! -Og veldig lurt å legge inn ny bunn i den. Blir ofte både dypt og støvete i de stolene der sånn å sikt;)

Sjarmtroll-Unni -Kystcavalieren sa...

Den sofaen ble berre lekker!
Heldig som har en slik ja :)

heidisu sa...

Wow,den sofaen ble nydelig!!! Og så er det jo noe ekstra spesielt med disse tingene man arver som det sitter så mange gode minner i.Jeg er dessuten stadig imponert over håndverksferdighetene deres:-)
Ha en fin uke!

lise sa...

Jeg skjønner godt du er fornøyd, sofaen er kjempetøff!

Unknown sa...

wow det kan man kalle forbedring!! Den ble knallfin :-D

Lunamon sa...

Heia og god kveld. Takk for hilsen i bloggen min. De teppene er laget med masse kjørlighet og varme. Derfor er det mulig å få det til. en og en lapp, IKKE alle på en gang.

Dette møblet ditt ble så flott. skal ikke snakke om verdien som kanskje ble forringet av oppussingen, men siden det ble så flott og "brukandes2 hos dokker er det jo dobbel verdig for dokker.

Ønska dokker en flott kveld videre.