onsdag 18. februar 2009

Barndomsmimring og viljestyrke...

Da jeg var mindre, (ja, for ung er jeg da ennå!) samlet jeg på viskelær.
Til bursdag og jul fikk jeg flotte viskelær i mange farger og fasonger.
De to største barna har vært på vinterferie hjemme i mitt barndomsrike, og da er det moro å gå gjennom kotter og loft etter skatter som jeg hadde da jeg var liten.
Storetulla forelsket seg totalt i viskelsamlingen min, og ønske om å overta den var stor.
En stor pose med viskelær ble med hjem, og hun er allerede igang med å utvide.

Mange morsomme viskelær, og mange minner kommer frem, jeg husker hvem jeg fikk de enkelte av også!
Melkekartongviskelæret var jeg kjempestolt av. Og høna og hanen.


Høner, haner, datamaskiner og symaskiner i samlingen.. hehe, kanskje jeg ikke har forandret meg så veldig??

Jeg utfordrer dere andre til å hente frem barndomsminner og vise dem frem på bloggen!
Gi meg et lite vink, så kommer jeg på besøk:-)


Og kan noen gi meg viljestyre og et aldri så lite spark bak, slik at den siste armen på genseren til storetulla blir ferdig?!!


18 kommentarer:

Tonemi sa...

Hehe, der var det mange viskelær som jeg kjenner igjen fra min samling:) Men dessverre så er de borte nå¨...Morro å se "dem" igjen:)

Anonym sa...

Jeg hadde en gedigen viskelærsamling helt fram til jeg var godt over 20 år. "Dessverre" hadde jeg småsøsken som tok seg inn på rommet mitt. Herligheten hadde fristet så mye at minstesøster hadde tygget biter av alle viskelærene mine. Der gikk de tapt :( Jeg hadde blant annet mange som jeg fikk fra brevvenner i USA og Japan, derfor var tapet ekstra surt... Og søstrene, ja du må tro de har fått oppstrekk for fadesen nå når de er blitt store :) Takk for gjensynet med viskelærene!

AnitaK sa...

Ååå fikk flashback fra barndommen nå. Jeg har også samlet men aner ikke hvem som eier samlingen nå. Morsomt gjensyn, ja. Takk! Ha en fin dag.

Vibecke sa...

Morsomt! Hadde noen viskelær, men ikke på langt nær så mange som du! Men jeg synes de i kartong var ekstra fine jeg og.
*Spark*
Der var armen til Iselin igang ser jeg..

Samtidig legger jeg opp åttifire masker på rundpinnen min, og starter på ullbuksa etter oppskriften din :-) Har så mye som er for stort nå at jeg vil ha noe som passer henne akkurat!
Skal se om jeg får dokumentert noe fra barndommen jeg og. Burde ikke være for vanskelig.. har tatt vare på litt av hvert.

Hannes hage sa...

Å, jeg samlet på viskelær jeg også, men hadde ikke så mange som deg. Det store når jeg var liten, og samler, var "lukteviskelær", de hadde ikke så morsom form, men luktet i følge meg selv som 8 åring himmelsk.

Anonym sa...

Gir deg et lite vennlig spark bak! Den genseren MÅ du få ferdig, for den er bare utrolig fin:)

Hadde viskelærsamling jeg også... ble nesten litt misunnelig på deg, for jeg hadde ikke melkekartong:( J
eg fikk faktisk servert et barndomsminne på døra i dag. Min manns onkel kom med fersk nykokt torskerogn... DET er godt det!! Da jeg var liten husker jeg at mamma bestandig kjøpte fersk torskerogn da vi var på Molde-tur (måtte være riktig årstid naturligvis). Det var - og er - noe av det beste jeg vet:)

Ha ei fin uke! Og neste gang jeg kommer innom på besøk, er nok genseren ferdig ;)

garnlykke sa...

Så artig, jeg hadde også det symaskinviskelæret!! Men som flere andre er også min samling borte. Syntes forresten at den rosa babyribben din er så fin at jeg har bestilt garnpakken fra pinnsvindesign i dag. Gleder meg:-)

Lykke-Li sa...

Kjente igjen mange viskelær der ja!
Nesten så jeg kjente lukten av noen også... He he

Anonym sa...

Åh, viskelær.... Jeg hadde også en glupsk lillesøster desverre. :o( Tror ALLE samlet på sånne i en periode.

Sparker litt jeg også, det er jo bare litt ensfarget ermestrikk igjen jo! Og genseren blir nydelig.

Anonym sa...

Moro å lese om alle viskelærsamlerne! Jeg er dessverre for gammel til å ha opplevet dette. I min barndom fikk vi ett viskelær på skolen, det var hardt i den ene enden og mykt i den andre i rødt og blått. Det var det eneste viskelæret vi eide, og nytt kom ikke på tale før det var bare en liten bit igjen! Nå føler jeg meg skikkelig gammel altså!
Kan du sende meg adressen din på gorill@abskilt.no så sender jeg deg maler til vott og lue! Tror det er best å sende det på "gamlemåten" (pr. post)

Det er jo ingen sak å bli ferdig med ermet, strikk ivei, og trøst deg med at det er null montering!

Anonym sa...

Visklær ja....hvem samlet ikke på det....For ikke og snakke om glansbilder og servieter....

Du her kommer det et lite spark...Den genseren trenger I nå!! ikke om et år.
Kommer tilbake om en uke,for og se.Forventer da og se et ferdig bilde av genseren....
Hanne

Anonym sa...

Veldig morsomt å se viskelærsamlinga di, kjente igjen flere fra min egen:-) (tror jeg må gå på leit etter samlinga neste gang jeg er på besøk "hjemme")
Og så må du sette igang å strikke ferdig ermet, for genseren blir jo så fin! Det er bare å sette seg foran tven eller annen underholdning, og vips er den ferdig:-)
P.s ja, poden ligner nokså mye på meg på det bildet bloggen, men generelt får jeg høre at han har min munn og gubbens øyne:-)

garnlykke sa...

Hei igjen.
Jeg er helt enig med deg både i forhold til at planleggingen er halve moroa og ikke minst at døgnet kunne hatt noen flere timer og de kunne gjerne vært øremerket til strikking. Jeg har også såå lyst til å strikke hverdagskjolen, skal bare vente til hun blir litt større;)

Anonym sa...

Der var det mange kjente viskelær, jeg hadde og melkekartongen og endel av de andre du viser, morro å tenke litt tilbake.
Genseren din er helt herlig, heldige jenter du har.
god helg.

Anonym sa...

Kom igjen, du har jo så lite igjen før den flotte, flotte genseren er ferdig *spark*

Viskelærsamling hadde jeg også, tror det gikk mest i lukteviskelær *he he*

Når det gjelder vottene du spurte om, så er de ikke pjonet. De er heklet med vanlige fastmasker. Men, om fastmaskene hekles i bakre maskeledd, blir de med en gang pjonet, så oppskriften kan brukes til begge typer votter.

Anonym sa...

De viskelærne vekket noen minner,morro å de igjen æ hadde også flere av dem da æ va litt mindre;-)

Myrtle sa...

Jeg samlet også på viskelær. De er dessverre ikke tatt vare på, men kjenner faktisk den gode lukten av dem når jeg ser bildene av dine!!

Anonym sa...

heeei<333 *spaark*! den genseren må du få ferdig altså, det som er så bra er at vi jenter kan gjøre 2 ting samtidig!;Dkjempe fine viskelær!:D kunne drept for noen av dem;D samler ennå på viskelær. hos meg går det mest i "3D". da mener man at det er laget som noe ekte;D har noe med 600 viskelær:) faren min er mye ute og reiser tar med noen ganger viskelær:) si ifra hvis du noen gang ønsker og "bytte" viskelærxD


;D