onsdag 4. august 2010

Villsaugarn og stikkelsbærsyltetøy.

Villsaugarnet som er omtalt under her kjøper jeg på
Villsaugården, hun som driver stedet kan kontaktes via mail om noen er intressert.


Her er oppskriften jeg bruker på stikkelsbærsyltetøyet mitt:
1kg stikkelsbær
800g sukker
1 glass cognac
Evt certo


Legg sukker og bær lagvis, kok opp og la koke ca 20 min. Hell over cognacen og evt certoen og rør rundt ca 1 min.
Fyll på rene og varme glass.

5 kommentarer:

Torunn sa...

Mmmm.stikkelsbær er det lenge sidan eg har smakt. Det er kjekt å kunne hauste ein del frå naturen.

Marita sa...

hmm, hvorfor cognac? for smakens skyld?

Elisabeth sa...

Har fortsatt ikke strikket av villsaugarnet jeg fikk, men det må nok på pinnene i løpet av høsten. Stikkelsbær er forresten nydelig :)

sol sa...

Kanskje jeg skal prøve med litt cognac i syltetøyet i år, for variasjonen? Har plukket stikkelsbær i dag, og tror jeg har nok et par glass, i det minste :)
God helg!

mimouna sa...

Du må da ikke skremme oss med snøbilder! *gisp* Det er fortsatt sommer jo.

Stikkelsbær har vi mye av, og jeg har nettopp slått brenneslene jeg. Men i grunnen er det like kjekt å spise opp bærene. Tror heller det får bli litt syltetøy av all ripsen.

Hva slags stikkelsbær er det du har da? Vi har to sorter gule og noen som blir helt mørk burgunderrøde. Disse så ut som en mellomting.